Bæredygtig og miljøvenlig begravelse

Her kan du læse om begravelse.

En bæredygtig begravelse – miljøvenlig afsked med livet

Få hjælp til at planlægge en bæredygtig og miljøvenlig begravelse for din kære.
Ved en borgerlig begravelse, deltager der ikke en præst, i stedet kan en bedemand fra Hejslet Begravelsesforretning varetage rollen som ceremonileder. Vi er således behjælpelig med at opfylde afdødes eller pårørendes ønsker, dog med afsæt i vores etiske og moralske formåen og i forhold til respekt for afdøde.

Kiste

Udover de traditionelle kister fremstillet i træ og spånplade tilbyder vi hos Hejslet Begravelsesforretning kisten “Saga”, der fremstilles i Danmark af Tommerup Heilskov kistefabrik.

Saga kisten fremstilles af papirfibre. Et materiale bestående af affaldsmateriale fra skovrydning, og en binder produceret af restprodukter fra bl.a. kartoffelskræller, rejeskaller og citronskal. Dette giver en kiste, der er fremstillet med 50% mindre materialeforbrug, og med et nedsat vandforbrug i forhold til den traditionelle kistefremstilling.

Indvendigt er kisten beklædt med hørstof.

Hvis du ønsker en fremvisning af kisten, er du velkommen til at kontakte os. Vi har kisten på lager.

Urner

Hos Hejslet Begravelsesforretning fører vi flere miljøvenlige urner. Vi kan således tilbyde urner produceret i plante- eller barkfibre, samt Beyond Life urnen, der er fremstillet i støbepap, produceret af cellulose og kartoffelstivelse. Beyond Life urnen kommer med et lille vedhæng – en frøkapsel. Når urnen nedsættes i jorden trækker man frøkapslen af og lægger den f.eks. i en potte eller i jorden i haven. Derefter vokser der blomster og et træ op på stedet. I Danmark indeholder kapslen frø til et Rubini-træ og en Blå hav frøblanding.

Vi kan ligeledes tilbyde urner produceret af papir, uld eller bambus.

Rustvogn

I 2018 tog vi, som de første i Danmark, beslutningen om, at investere i en Tesla rustvogn. Vi kører mange kilometer om året og kørsel i en eldrevet rustvogn er ikke kun godt for miljøet, men giver også mulighed for, at den sidste afsked kan foregå i stilhed, uden udstødningsgasser og motorstøj til at forstyrre.

Andre tiltag

I mange år har vi plantet et træ for hver kiste solgt. På den måde ønsker vi at være med til at genetablere den ressource, vi bruger i kisterne.

Udover ovenstående er det vigtigt for os at sikre, at vores virksomhed også er bæredygtig. Dette gør vi bl.a. ved at genbruge emballage fra eks. kister og urner i samarbejde med vores kiste leverandør. Derudover er vi i dagligdagen bevidste om at spare på ressourcer ved eks. at have timer på vores belysning og en øget grad af digitalisering frem for papir.

Kontakt os og få en bæredygtig og miljøvenlig begravelse

Vil du høre mere om de forskellige muligheder, er du velkommen til at kontakte os for en snak om, hvordan Hejslet Begravelsesforretning kan hjælpe med at sætte et mere bæredygtigt præg på den sidste afsked. Du kan kontakte os på (+45) 96 14 99 14 eller på begravelse@hejslet.com.

Bårebuket med kort