Borgerlig begravelse

Her kan du læse om begravelse.

Borgerlig begravelse

Hvis afdøde ikke er medlem af folkekirken eller andet trossamfund, kan der afholde en borgerlig begravelse. Her er rammerne mere frie end ved kirkelige begravelser. Det kan derfor være en god idé, at udtrykke sine ønsker herom, mens man stadig er i live, eksempelvis ved udfyldelse af “Min sidste vilje”.
Borgerlige begravelser afholdes ofte i et kapel, der er tilknyttet et sygehus, plejehjem, krematorium eller kirkegård. Men det er også muligt at afholde højtideligheden andre steder, eksempelvis fra eget hjem eller Palmestranden i Frederikshavn. De frie rammer ved en borgerlig begravelse giver plads til at indtænke alternative elementer, med udgangspunkt i afdødes liv. Det er dog et krav, at højtideligheden ikke må forstyrre den offentlige orden, og skal foregå sømmeligt.

Ideer til ceremonielementer til en bogerlig begravelse

  • Taler
  • Musikindslag
  • Sange
  • Oplæsning af digte
  • Visning af billeder fra afdødes liv
  • Fremvisning af afdøde i åben kiste

Ved en borgerlig begravelse, deltager der ikke en præst, i stedet kan en bedemand fra Hejslet Begravelsesforretning varetage rollen som ceremonileder. Vi er således behjælpelig med at opfylde afdødes eller pårørendes ønsker, dog med afsæt i vores etiske og moralske formåen og i forhold til respekt for afdøde.

Kontakt os for en borgerlig begravelse

Ønsker du at høre mere om, hvad vi kan tilbyde dig og har du yderligere spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte os i dag på (+45) 96 14 99 14 eller på begravelse@hejslet.com. Du kan også udfylde vores kontaktformular.

Frank + Jeanne

Bårebuket med kort