ISO-certificering

Indhold på vej

Certificeret bedemand

Hejslet Begravelsesforretning er ISO9001-certificeret gennem Danske Bedemænd.

Vælger du en certificeret bedemand, er du altid garanteret en faglig korrekt vejledning af en bedemand, som er under løbende ekstern kvalitetskontrol. Brancheforeningen Danske Bedemænd har på vegne af medlemmerne indgået en aftale om ISO9001-certificering. Den er målrettet udviklet til at sikre kvalitet og tryghed, når man henvender sig til en bedemand.

Hvad er ISO9001?

Certificeringen bygger på den såkaldte ISO9001-model, som er en international anerkendt og akkrediteret certificering, der stiller høje kvalitetskrav til den certificerede.

Udover selve ISO9001-certificeringen indgår også krav om at opfylde en europæisk standard, der gælder for bedemandsforretninger i Europa, ligesom Danske Bedemænds etiske retningslinjer er omfattet.

Hvad betyder det for dig?

Hele formålet med certificeringen er at skabe ordentlige rammer for dig som kunde. Du får en sikkerhed for, at de ydelser, som du aftaler med os, også lever op til dine forventninger. Du skal trygt kunne overlade de forskellige opgaver til Hejslet Begravelsesforretning, så du har ro til de øvrige opgaver i en ofte svær tid.

Benytter du en bedemandsforretning, som er certificeret, betyder det:

  • at bedemanden er uddannet.
  • at forretningen løbende kvalitetskontrolleres.
  • at det etiske regelsæt følges 100 procent.
  • at du kan være sikker på en faglig korrekt vejledning.
  • at de ydelser, som aftales, også bliver udført.
  • at den aftalte prisramme bliver overholdt.
  • at den samlede ydelse udføres under ordnede forhold.

Forbrugerrådet TÆNK anbefaler

Forbrugerrådet Tænk støtter certificering af bedemænd efter faste standarder, der øger gennemsigtigheden og giver dig større sikkerhed for kvalitet i bedemandens ydelser. Certificerede bedemænds hjemmesider skal leve op til disse krav på deres hjemmeside:

  • De skal skilte med minimum 3 priseksempler. De eksempler skal være baseret på forskellige scenarier, der viser et bredt spænd i priser og muligheder.
  • Bedemandens hjemmeside skal også have en guide om de særlige forhold, du især skal huske i forbindelse med tilbud hos bedemanden.
  • Bedemandens hjemmeside skal desuden have en skabelon, som viser bedemandens basale ydelser med priser og en kort beskrivelse af, hvad de omfatter.

Kvalitetskontrol og spørgeskemaer

Et væsentligt led i bedemandens certificering er en løbende kvalitetskontrol blandt de familier og pårørende, som har benyttet bedemanden.

Kvalitetskontrollen er afgørende for, at bedemanden fortsat kan være certificeret, og det er derfor af stor betydning, at udleverede spørgeskemaer returneres til bedemanden efter begravelsen.

De certificerede medlemmer bliver kontrolleret af den eksterne instans, DNV-GL hvert år.

testamente