Bisættelse

Når én man har kært falder bort, er der en lang række opgaver, man skal tage stilling til

At tage stilling:

Allerede som 15-årig kan man i Danmark tage stilling til, om man ønsker at blive jordbegravet eller kremeret (brændt). Man kan enten ytre dette ønske til sine pårørende, eller så kan man udfylde Min sidste Vilje, som du kan læse mere om her. Har man ikke selv taget stilling, er det ens pårørende, som skal beslutte, hvad der skal ske.

I tilfælde hvor de pårørende ikke er enige om dette, vil begravelsesmyndigheden, den kirkebogsførende præst i det sogn, man bor i, almindeligvis rette sig efter den nærmeste pårørendes ønske. Hvis de pårørende også er uenige med begravelsesmyndighedens beslutning, er det skifteretten, som træffer en afgørelse.

I Danmark bliver størstedelen af befolkningen bisat og kremeret, og særligt i de større byer er der en overvægt af denne metode. Kontakt Hejslet Bedemandsforretning som kører i hele Nordjylland og få et gratis og uforpligtende tilbud allerede i dag.

Borgerlig eller kirkelig bisættelse?

Der skal afholdes en såkaldt borgerlig begravelse, hvis den afdøde ikke er medlem af folkekirken, hvor rammerne er mere frie end ved en traditionel begravelse. Derfor kan man med fordel udtrykke de ønsker man måtte have, mens man stadig er i live.

Borgerlige bisættelser afholdes ofte i et kapel, der er tilknyttet en kirkegård, krematorium, sygehus eller plejehjem. Dog er man ikke tvunget til at afholde den borgerlige bisættelse dér, da der er mulighed for at afholde højtideligheden andet steds og efter eget ønske. Vi er behjælpelige med at opfylde den afdødes eller pårørende ønsker, dog med afsæt i vores etiske og moralske formåen og i forhold til respekt for afdøde.

Er den afdøde medlem af folkekirken, har man ret til en kirkelig bisættelse. Den kirkelige bisættelsesform følger et fastlagt ritual, hvilket foregår under virke af en præst, og foregår i folkekirken. Ønsker man ikke at have en præst tilstede til sin kirkelige begravelse, er det en god idé at få dette på skrift – dette kan gøres i Min sidste Vilje eksempelvis. Ønsker man en kirkelig bisættelse, der afviger fra det faste begravelsesritual i folkekirken, skal disse afvigelser altid godkendes af begravelsesmyndigheden.

Hejslet Begravelsesforretning

Vi sikrer, at dine kære får en personlig og smuk afsked,
og vi står parat til at hjælpe dig og din familie

Vi hjælper

med alt det praktiske
N

God rådgivning

i en svær tid

Et respektfuldt farvel

Gør det sidste farvel særlig

Kontakt os i dag!

    Hejslet Begravelsesforretning ApS

    Grønnegade 12
    9300 Sæby

    Telefon

    Tlf: +45 96 14 99 14